پنجشنبه ۰۶ مهر ۰۲

دندانپزشکی

همانطور که می دانید یکی از رشته های تحصیلی در حوزه سلامت، دندانپزشکی می باشد. بهترین دندانپزشک زیبایی در رشت دندانپزشکی تخصصی است که حافظ سلامت دهان و دندان ها می باشد. هر بیماری که به دهان مربوط باشد توسط دندانپزشک باید درمان شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی این رشته تحصیلی و مسیر شغلی آن بپردازیم

تحصیل در رشته دندانپزشکی

برای آنکه یک دندانپزشک شوید باید در رشته تجربی تحصیل کنید. در کنکور سراسری نیز باید یک تراز بالا را کسب نمایید. رقابت بر سر این رشته بسیار بالا است به همین دلیل قبولی در آن کمی دشوار می باشد و مستلزم تلاش و کوشش بسیار است.

طول دوره تحصیلات دانشگاهی رشته دندانپزشکی 6 سال می باشد که به سه بخش کلی تقسیم می شود: 

• عمومی 

• پایه 

• اختصاصی

در دو سال اول تحصیل مباحث نظری، عملی علوم پایه، عمومی تدریس می شود. در 4 سال بعدی نیز دروس تخصصی دندانپزشکی تدریس می گردد، دانشجویان همچنین باید در کلاس های کلینیکی شرکت نمایند. به طور کلی دروس رشته دندانپزشکی شامل 203 واحد است. به دانشجویان بعد از پایان 6 سال تحصیلات دانشگاهی مدرک دندانپزشک عمومی اعطا می گردد. بعد از این 6 سال نیز می توانند در رشته های تخصصی دندانپزشکی تحصیل نمایند.

روش های مختلفی برای شماره گذاری دندان ها وجود دارد. بهتر است با این روش ها آشنا باشیم تا در هنگام مراجعه به دندانپزشکی به جای نشان دادن دندان، شماره مختص به آن دندان را به دندانپزشک بگوییم.

قبل از پرداختن به شماره دندان ها بهتر است با تعداد آنها و همچنین نام دندان ها آشنا شویم. نخستین دندان ها که به آنها دندان های شیری می گویند مدتی بعد از بدو تولد شروع به رویش می کنند. شکل گیری دندان های شیری در تمامی افراد در رحم مادر آغاز شده و جوانه زدن آنها از لثه، از 6 ماه الی 12 ماهگی شروع می شود. دندان های شیری باید تا سن 3 سالگی در آیند. حدودا از 6 ماهگی تا 3 سالگی هر کودک دارای 20 دندان شیری می شود.

در هر فک 4 دندان پیشین، 2 دندان نیش و 4 دندان آسیا وجود دارد. هر کدام از این دندان ها نقش مهمی را در جویدن و همچنین زیبایی صورت دارند. در صورتی که یکی از دندان ها آسیب ببیند می تواند بر عمل هضم و دستگاه گوارش و زیبایی فرد تاثیر بگذارد.

دندان های پیشین وظیفه قطعه قطعه کردن غذا، دندان های نیش وظیفه نگهداری تکه های غذا و بریدن آنها و دندان های آسیا وظیفه ساییدن و له کردن غذا برای قورت دادن را بر عهده دارند.

دندان های شیری معمولا تا قبل از 6 سالگی در دهان باقی می مانند و از سن 6 سالگی شروع به افتادن می کنند. وقتی دندان های دائمی شروع به رویش می کنند برای جوانه زدن، باعث افتادن دندان های شیری می شوند. زمانی که دندان شیری می افتد، مدتی بعد دندان دائمی جایگزین آن می گردد. افتادن دندان های شیری از 6 سالگی آغاز می گردد و تا 12 سالگی معمولا تمامی دندان های دائمی در می آیند. در این بین دندان عقل است که با کمی تاخیر جوانه می زند که در برخی از مواقع ممکن می باشد به صورت دندان نهفته در لثه باقی بماند.

وقتی دندان های شیری جای خود را به دندان های دائمی می دهند، تعداد دندان ها نیز تغییر می کند. همانطور که در بالا گفته شد تعداد دندان های شیری 20 عدد است در حالی که تعداد دندان های دائمی 32 می باشد. در هر فک انسان بالغ باید 4 دندان پیشین، 2 دندان نیش، 4 دندان آسیای کوچک و 4 دندان آسیای بزرگ و دو دندان عقل وجود داشته باشد که با کشیدن دندان های عقل تعداد کل دندان ها به 28 عدد می رسد.

در شماره گذاری دندان ها، فک به 4 بخش تقسیم می شود. فک بالا به دو قسمت چپ و راست و فک پایین نیز به دو قسمت چپ و راست. شماره گذاری نیز از دندان های جلو یا پیشین آغاز می شود. قسمت راست از دندان پیشین همان قسمت از شماره 1 شروع و در همان ردیف به شمار 8 خاتمه می یابد.

از آنجایی که با این شماره گذاری از هر عدد 4 تا وجود دارد برای دقت بیشتر از (بالا و پایین) و (چپ و راست) نیز استفاده می کنیم. به عنوان مثال اگر آخرین دندان آسیای بزرگ در سمت چپ فک پایین درد می کند، می توانید به دندانپزشک بگویید. دندان 7 چپ یایین درد می کند.

دندان های پیشین: این دندان ها سطح باریکی دارند به همین دلیل نسبت به دندان های دیگر تیز تر هستند. شماره این دندان ها 1 و 2 راست، 1 و 2 چپ می باشد که در فک بالا و پایین قرار دارند. وظیفه این دندان ها پاره پاره کردن غذا می باشد.

دندان های نیش: دندان هایی که نوک تیز می باشند. شماره این دندان ها در دو فک 3 راست و 3 چپ است. وظیفه این دندان ها نگاه داشتن و کمک به بریدن غذا می باشد.

دندان های آسیای کوچک: در کنار دندان های نیش دو دندان مخروطی شکل وجود دارد که به آنها آسیای کوچک می گویند. شماره این دندان ها در فک بالا و پایین 4 و 5 چپ و 4 و 5 راست است. وظیفه این دندان ها نیز بریدن و له کردن ذرات غذا می باشد.

دندان های آسیا یا آسیای بزرگ: دو دندان بزرگ در انتهای فک بالا و پایین در سمت چپ و راست دندان های آسیا می باشند که وظیفه له کردن و ساییدن تکه های ریز غذا را برای قورت دادن بر عهده دارند. شماره این دندان ها 6 و 7 چپ و راست در فک بالا و پایین می باشد.

اولین مطالب آزمایشی من

این اولین مطالب آزمایشی وبلاگ من می باشد و به زودی حذف خواهد شد.
امروز ارتباط و تبادل اطلاعات نقش بسیار مهمی در رشد و فرهنگ مردم یک کشور و جامعه را دارد و وبلاگ یکی از راه های سریع انتقال اطلاعات و ارتباط مردم یک جامعه با هم می باشد .
شما به راحتی می توانید مطالب مورد علاقه , کارهای روزمره , علم و فرهنگ را در وبلاگ خود انتشار دهید و با سایر دوستان خود به گفتگو و تبادل نظر بپردازید .

دومین مطلب آزمایشی من

این دومین مطلب آزمایشی وبلاگ من هستش و به زودی این متن حذف خواهد شد .
وبلاگ چیست ؟
وبلاگ یا وب‌نوشت که به آن تارنوشت، تارنگار یا بلاگ و به زبان انگلیسی(Blog) هم می‌گویند، وبلاگ حاوی اطلاعاتی مانند: گزارش روزانه، اخبار، یادداشت‌های شخصی و یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است. وبلاگ ترکیبی از دو کلمۀ «web» و «log» به معنای ثبت وقایع روزانه است .مطالب وبلاگ بر مبنای زمانی که ثبت شده گروهبندی و به ترتیب از تازه‌ترین رخداد به قدیم ارائه می‌گردد. نویسندهٔ ویلاگ، وب‌نویس یا تارنویس نامیده می‌شود و ممکن است بیش از یک نفر باشد، وب‌نویس به گزارش مداوم رویدادها، خاطرات، و یا عقاید یک شخص یا یک سازمان می‌پردازد. واحد مطالب در وبلاگ،پست است، معمولاً در انتهای هر مطلب، برچسب تاریخ و زمان، نام نویسنده و پیوند ثابت به آن یادداشت ثبت می‌شود. فاصلهٔ زمانی بین مطالب وبلاگ لزوماً یکسان نیست و زمان نوشته ‌شدن هر مطلب به خواست نویسندهٔ وبلاگ بستگی دارد. مطالب نوشته شده در یک وبلاگ همانند محتویات یک وب‌گاه معمولی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد وبلاگ ها دارای روشی برای دسترسی به بایگانی یادداشت‌ها هستند (مثلاً دسترسی به بایگانی بر حسب تاریخ یا موضوع). بعضی از وبلاگ ها امکان جستجو برای یک واژه یا عبارت خاص را در میان مطالب به کاربر می‌دهند.